Društvo

Jesen u maju: Meteorolozi tvrde da opasnosti od poplava nema

Jesen u maju: Meteorolozi tvrde da opasnosti od poplava nema
Jesen u maju: Meteorolozi tvrde da opasnosti od poplava nema

BANJALUKA - Nestabilno vrijeme s kišom očekuje se i narednih dana, a u nedjelju na najvišim planinama očekuju se čak i susnježica i snijeg. Banjaluku i još neke gradove su poslije podne pogodile jake padavine uz jak vijetar, ali meteorolozi tvrde da opasnosti od poplava nema.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu rekli su da će sutra padavine biti intenzivnije na sjeveru i jugu.

"Lokalni pljuskovi će biti uglavnom na krajnjem sjeveru i obilnije na jugu, a što se tiče centralnog pojasa zadržaće se suvo vrijeme sa sunčanim intervalima. Prema večeri na subotu biće većih oblačnosti i slabe kiše", rekao je Igor Kovačić, dežurni meteorolog.

Dodaje da se temperaturne karakteristike neće mijenjati u petak i subotu.

Prema njegovim riječima, subota će biti većinom suva, iako su mogući lokalni pljuskovi, a nedelja pored jačeg naoblačenja donosi i zahlađenje.

Između nedjelje i ponedjeljka na velikim visinama, odnosno najvišim planinama, postojaće uslovi da kiše pređe u susnježicu i snijeg, a ponedjeljak prije podne zadržaće se kiša i pad temperature, tako da će uglavnom temperatura iznositi do 15 stepeni.

"Razvedravanje očekujemo u ponedjeljak u poslijepodnevnim časovima, dok se u utorak očekuje pretežno vedro i u nižim krajevima svježe vrijeme. U narednom periodu situacija se polako stablizuje, više će biti suvog vremena, manje padavina i uz postepen rast dnevnih temparatura", naveli su meteorolozi.

Iz Odsjeka Civilne zašitite Gradiška kažu da opasnosti od vodostaja rijeke Save nema, dok u banjalučkom odsjeku kažu da obilna kiša koja je juče padala nije napravila probleme u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije