Društvo

Jutarnja magla smanjuje vidljivost

Jutarnja magla smanjuje vidljivost
Jutarnja magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, a zbog jutarnje magle mjestimično je smanjena vidljivost u kotlinama, duž riječnih tokova i na planinskim prevojima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Danas i sutra od 8.00 do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj u banjalučkom naselju Borik, odnosno na Bulevaru vojvode Živojina Mišića, dio od istočnog tranzita do ulice Relje Krilatice.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila u ulici Branka Morače, na dijelu od mosta, uključujući i Zeleni most, preko rijeke Vrbas do ulice Miloša Obilića, osim za vozila stanara u ulici Branka Morače, na dijelu od Kozarske ulice do mosta. Za vrijeme izvođenja radova omogućen je pješački saobraćaj. Predviđeno je da radovi traju do 30. juna.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj vozila saobraćaju bez posebnih ograničenja.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje spojnog puta optičkim kablom biće izmjena u saobraćaju na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske /Koprivna/.

Zbog izgradnje kružnog toka izmijenjen je režim saobraćaja na raskrsnici u Milićima, dionica magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar.

U toku je sanacija kolovoza kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6. Teretni saobraćaj iz pravca LJubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko Ulice trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja na području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja, od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa se saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom kolovoznom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u FBiH odvija umjerenim intenzitetom.

U narednih nekoliko dana, zbog radova na asfaltiranju obustavljće se saobraćaj na dionici regionalnog puta Priboj - Sapna /Sapna - Godoš/, u vremenu od 8.00 do 20.00 časova. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Zbog radova u Donjoj Jablanici na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila saobraćaju usporeno.

Radovi se izvode i na auto-putu Zenica jug-Kakanj u mjestu Donji Tičići, zatim na magistralnim putevima Simin Han-Kalesija, Goražde-Ustiprača, Poriče-Kupres i Karlov Han-Kolo, kao i na magistralnim putevima na području Živinica i Sanskog Mosta.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja, a zbog radova na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije