Društvo

Kasipović-Savanović: U maju bolja situacija sa isplatama boračkog dodatka

Kasipović-Savanović: U maju bolja situacija sa isplatama boračkog dodatka
Kasipović-Savanović: U maju bolja situacija sa isplatama boračkog dodatka

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da Vlada čini veliki napor da riješi poteškoće u određenim vrstama plaćanja, među kojima je i isplata boračkog dodatka, ali da očekuje da će u drugoj polovini maja situacija biti drugačija.

"Bilo je različitih tumačenja izjava ministara. Јasno je da Vlada funkcioniše kao kolektiv i tako će biti", rekao je Kasipović za u Banjaluci.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, komentarišući izjavu ministra finansija Zorana Tegeltija da ova dva ministarstva dijele odgovornost kada je riječ o kašnjenju isplate boračkog dodatka, rekao je da nije čovjek koji želi da prebaci krivicu na nekog drugogoga.

"U svojim istupima uvijek sam govorio da se mora razumjeti realnost i da situacija, praktično, diktira kako se i šta može isplaćivati, a postoje i oni koji su zaduženi za to. Nisam čovjek koji hoće da prebaci krivicu na nekog drugog. Svi moramo biti strpljivi, više raditi i doprinositi", kaže Savanović.

On je istakao da je Vlada kolektivno tijelo koje donosi kolektivne odluke.

Savanović je poručio da će Ministarstvo zaštititi sve radnike koji su bespravno otpušteni.

Komentarišući navode o nezakonitom otpuštanju radnika u "Krajina osiguranju", on je rekao da Inspekcija rada ima svoje nadležnosti i u skladu s tim donosi rješenja, a i Ministarstvo će reagovati u skladu sa svojim nadležnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije