Društvo

Kasipović sa Murom o pravosuđu

Kasipović sa Murom o pravosuđu
Kasipović sa Murom o pravosuđu

BANJALUKA - Ministar pravde u Vladi Republike Srpske, Anton Kasipović, razgovarao je danas, u Banjoj Luci, sa šefom Misije OEBS u BiH, ambasadorom Džonatanom Murom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Republici Srpskoj kao i u BiH, sa posebnim osvrtom na oblast pravosuđa.

Ministar Kasipović je upoznao ambasadora Mura sa sadržajem novousvojenih prijedloga Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2017-2019. godina kao i Budžeta Republike Srpske za 2017. godinu.

Kada je u pitanju oblast pravosuđa ministar Kasipović je informisao o novom Krivičnom zakoniku RS kao i Zakonu o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, te ukazao na pojedine teškoće koje su dovele do trenutnog zastoja u pregovorima koji se održavaju u okviru Strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa između EU i BiH, podsjetivši da su predstavnici RS imali veoma aktivnu ulogu u ovom procesu.

“Podržavamo nastavak nastavak Strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa između EU i BiH, posebno jer smatram da se uz pomoć Evropske komisije mogu riješti ključni problemi pravosuđa na nivou BiH, prevashodno u pogledu organizacije, nadležnosti i rada Suda i Tužilaštva BiH kao i VSTS BiH”, poručio je ministar Kasipović.

Ministar Kasipović je ovom prilikom čestitao ambasadoru Muru na priznanju “Ličnost 2016. godine” koje mu je uručeno od strane Uprave kompanije "Dnevne nezavisne novine", za doprinos u raznim društvenim djelatnostima, posebno, kada je u pitanju podrška protiv podjele djece na osnovu njihove nacionalne pripadnosti.

“Potrebno je obezbijediti adekvatno i kontinuirano obrazovanje u školama, koje treba da doprinose toleranciji i razumjevanju bez obzira na nacionalnu pripadnost. Svaki oblik podjele može da preraste u diskriminaciju te uzrokuje ozbiljne probleme u društvenoj dinamici života naših građana“, zaključio je ministar Kasipović.

 

 

 

                                                 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije