Društvo

Kiša obradovala građane

Kiša obradovala građane
Kiša obradovala građane

SARAJEVO - Nakon talasa visokih temperatura, kiša je obradovala građane.

Lokalni pljuskovi pokvasili su ulice i oborili temperaturu koji stepen niže. Olujna kiša i grad zahvatili su Bihać i Sanski Most.

U Republici Srpskoj je najviše padavina bilo u okolini Banjaluke i Mrkonjić Grada. Meteorolozi kažu da je dananja kiša najavila dolazak jeseni.

"Sve ovo je uvod u promjenu vremena koja će se desiti sutra. Tako da je vrlo bitno napomenuti da će sutra biti ponegdje oblinijih, intenzivnih padavina, da će biti takođe grmljavinskih procesa i sutra lokalne nepogode mogu biti mnogo jače", izjavio je Igor Kovačić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Banjalučani su kišu dočekali raširenih ruku. Niže temperature su iskoristili za šetnju gradskim ulicama, a mnogima kišobrani nisu ni trebali. Sada se, kažu, mnogo lakše diše. Ali se takođe nadaju novim padavinama.

I temperature će od početka naredne sedmice biti dosta niže, čak i ispod 30 stepeni. Tropske vrućine su, kažu meteorolozi, iza nas, a više padavina će, tvrde, najviše obradovati poljoprivrednike čiji su usjevi zbog suše pretrpjeli najveću štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije