Društvo

Klizavi kolovozi u Hercegovini

BANJALUKA - U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po pretežno suvim kolovozima, osim na području Hercegovine, gdje su kolovozi mokri i mjestimično klizavi.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i izdvajaju magistralni pravac Banjaluka - Teslić, te regionalne dionice Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Karanovac - entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - enitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena od 9.00 do 15.00 časova najavljene su na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Do 5. aprila traje preventivna akcija pod nazivom "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom" koju provodi AMS Republike Srpske u saradnji sa subjektima bezbjednosti saobraćaja.

Zbog deminiranja terena u mjestu Turbe, izlaz prema Donjem Vakufu, na magistralnom putu Travnik - Donji Vakuf, od 8.00 do 15.00 časova najavljene su povremene polučasovne obustave saobraćaja.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Tuzla - Bijeljina, Bugojno - Novi Travnik i Jajce - Banjaluka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije