Društvo

Kolovozi mokri i klizavi, saobraćaj bez zastoja

Kolovozi mokri i klizavi, saobraćaj bez zastoja
Foto: Ilustracija | Kolovozi mokri i klizavi, saobraćaj bez zastoja

BANJALUKA- Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se bez zastoja, kolovozi su mokri i klizavi, a u kotlinama i na planinskim prevojima jutarnja magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Derventa /Žirovina/-Šešlije, lokalitet Rabić-Vrhovi, u toku su radovi na presvlačenju kolovoza, pa se saobraća usporeno, jednom trakom, sa naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacije tunela Kalovita brda, na dionici magistralnog puta LJubogošta- Pale, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, i od 23.00 do 5.00 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Bijeljina- Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/ saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare zbog sanacije klizišta saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave, a 10 minuta propuštanja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustava saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije