Društvo

Kolovozi suvi, odroni u usjecima

Kolovozi suvi, odroni u usjecima
Kolovozi suvi, odroni u usjecima

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su suvi, a u usjecima i pored kamenih kosina postoji mogućnost sitnijih odrona.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15 aprila.

Na dionicama magistralnih puteva Bijeljina-Ugljevik, Lončari-Brčko-Bijeljina i Gradiška-Kozarska Dubica, na dijelu Gradiška-Čatrnja, zbog izvođenja radova od 7.00 do 17.00 časova saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja deminerskih radova, dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnim putevima Doboj-Novi Maglaj u blizini naselja Rječica Donja i Srebrenica-Skelani u mjestu Kragljivode.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, zbog čega je petlja "Mahovljani", zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice /lokalitet Mahovljanske petlje/ od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog vremenskog perioda.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17, sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase više od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica /u blizini tunela Igman/, Zenica Jug-Kakanj /u mjestu Donji Tičići/ i Zvirovići-Kravice /ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije