Društvo

Kolovozi većinom suvi, na planinama poledica

Kolovozi većinom suvi, na planinama poledica
Foto: Ilustracija | Kolovozi većinom suvi, na planinama poledica

BANJALUKA - Kolovozi u većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su suvi i mjestimično vlažni, a u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima poledice.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na pojednim dionicama u kotlinama i uz riječene tokove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Iz AMS vozačima savjetuju da voze oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

 

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

U toku su radovi na izgradnji vodovoda na području naselja Šnjegotina, opština Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, na dionicama Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikta /Brčko jedan/ i granica Republike Srpske/Brčko distrikta /Brčko dva/-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice "Rebrovac", na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/ i dionici Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac /ukrštanje magistralnog puta i Bulevar Stepe Stepanovića/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog aktivnog klizišta na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo saobraćaj se odvija preticajnom trakom.

Na magistralnom putu Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije