Društvo

Komemorativna sjednica povodom smrti akademika Ekmečića

Komemorativna sjednica povodom smrti akademika Ekmečića
Komemorativna sjednica povodom smrti akademika Ekmečića

BANJALUKA - Komemorativna sjednica povodom smrti akademika Milorada Ekmečića biće održana sutra u Banjaluci.

Komemorativni skup, u organizaciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, biće održan u Banskom dvoru sa početkom u 11.00 časova.

Akademik Milorad Ekmečić preminuo je sinoć u Beogradu u 88. godini. Bio je član Akademije nauka i umjetnosti i Senata Republike Srpske.

Cvijanović: Odlazak Ekmečića veliki gubitak za srpski narod

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sa dubokom žalošću primila je vijest o smrti Milorada Ekmečića i poručila da je odlazak ovog akademika veliki gubitak za srpski narod, srpsku nauku, obrazovanje i kulturu.

"Akademik Milorad Ekmečić ostaće upamćen kao izuzetan čovjek, jedan od najvećih srpskih istoričara koji je za sobom ostavio brojna djela na kojima će se temeljiti znanje budućih generacija", navodi se u saopštenju Cvijanovićeve.

Ona je u ime Vlade Republike Srpske i u svoje lično ime porodici Ekmečić kolegama i prijateljima uputila izraze najdubljeg saučešća, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Akademik Milorad Ekmečić preminuo je sinoć poslije kraće bolesti u 88. godini u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Komemorativna sjednica povodom smrti akademika Ekmečića biće održana sutra u Banskom dvoru u Banjaluci sa početkom u 11.00 časova.

Predsjednik Srpske uputio telegram saučešća porodici Ekmečić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Ekmečić, povodom smrti akademika Milorada Ekmečića.

"U ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, povodom smrti akademika Milorada Ekmečića, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća. Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje nego i za sav srpski narod", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, akademik Ekmečić ostaće zapamćen kao jedan od najvećih istoričara ovog vremena i važan i uticajan svjedok srpske istorije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Akademik Milorad Ekmečić preminuo je sinoć poslije kraće bolesti u 88. godini u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije