Društvo

Krivična prijava nekorektna i politička

Krivična prijava nekorektna i politička
Krivična prijava nekorektna i politička

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je nekorektnom i političkom krivičnu prijavu Unije sindikata radnika u zdravstvu protiv njega, te dodao da je adresa za rješavanje pitanja reprezentativnosti u Savezu sindikata.

Đokić je rekao da Unija sindikata radnika u zdravstvu ima spor sa Savezom sindikata, a ne sa resornim ministrom i Vladom i da je on kao ministar učinio sve u skladu sa Zakonom o radu.

On je podsjetio da već duže vrijeme postoji spor između Unije udruženja poslodavaca i Saveza sindikata, koji se prenio i u Odbor za utvrđivanje reprezentativnosti, koji nije donio odluku.

"Ministar samo proglašava odluku Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti, a ne može je sam donositi. Ja sam sada spreman da potpišem dokument koji će donijeti Odbor za utvrđivanje reprezentativnosti, ako ga donesu", rekao je Đokić.

Upravni odbor Unije sindikata radnika u zdravstvu podnio je krivičnu prijavu protiv ministra rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Petra Đokića, jer im je, kako su naveli, nezakonito i samovoljno uskratio i onemogućio pravo na sindikalno organizovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije