Društvo

Kroz kanjon Tijesno od danas izmijenjen režim saobraćaja

Kroz kanjon Tijesno od danas izmijenjen režim saobraćaja
Kroz kanjon Tijesno od danas izmijenjen režim saobraćaja

BANJALUKA - Kroz kanjon Tijesno na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka od danas je promijenjen režim saobraćaja zbog održavanja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka-Vrbas 2014", saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na lokalitetu Tijesno danas i sutra od 10.00 do 16.00 časova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom kolovoznom trakom u dužini od dva kilometra, a u srijedu, 16. jula, od 8.00 do 14.00 časova.

Zbog izvođenja minerskih radova danas će od 13.00 do 14.00 časova privremeno biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Doboj-Stanić Rijeka, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

U mjestu Liješće, na magistralnom putu Brod-Odžak - lokalitet Šikare do 16. jula zbog deminiranja će dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova.

Iz AMS ističu da se na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros  vozi po mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja da na pojedinim dionicima ima magle i da je kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana opasnost od odrona. 

I dalje je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje–Jažići–Jelašica-Miljevina, a ostala vozila mogu da saobraćaju magistralnim putem preko Rogatice i Goražda.

Saobraćaj je još obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Jednom kolovoznom trakom vozila saobraćaju na magistralnim putevima  Klašnice-Prnjavor u Čardačanima, Šepak-Han Pogled i Bileća-Gacko, te na regionalnim Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišča-Caparde i LJubovijski most-Drinjača, Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

Zbog rekonstrukcije kolovoza na dijelu magistralnog puta Caparde-Karakaj vozila će saobraćati jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave biće vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U mjestu Vijaka kod Prnjavora zbog izgradnje Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Srbac-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na autoputu Klašnice-Gradiška zbog radova na sistemu naplate putarine u mjestu Jakupovci. Iz AMS mole vozače da voze opreznije i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo traju radovi u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Vozila se preusmjeravju na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

Na regionalnom putu Bratunac-Fakovići naizmjenično se saobraća zbog izvođenja neophodnih radova.

Za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra, zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci. Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U Federaciji BiH izmijenjen je režim saobraćaja na dionici autoputa Podlugovi-Jošanica, zbog sanacionih radova na mostu.

Obustava saobraćaja za teretna vozila teža od tri i po tone na snazi je na dionicama Tuzla-Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje. Na regionalnom putu Olovo-Ribnica saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase. Obustava saobraćaja aktuelna je i na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla.

Usporeno, jednom trakom saobraća se na dionici magistralnog puta Maglaj-Doboj.

Na graničnom prelazu Doljani, na izlazu iz BiH, čeka se oko 30 minuta, dok na ostalim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Za saobraćaj putničkih vozila otovren je granični prelaz Brčko.

AMS u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, republičkom Agencijom za bezbjednost saobraćaja i auto-moto društvima pokrenuo je preventivnu akciju pod nazivom "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite".

Tehnički pregled danas će biti u krugu banjalučkog Auto-moto društva "Krajina" od 9.00 do 14.00 časova, pa iz AMS pozivaju zainteresovane vozače da prekontolišu tehničku ispravnost vozila.

Akcija, koja će trajati do 18. jula, organizovana je sa ciljem da se povećanjem stepena korištenja tehnički ispravnih vozila na putevima poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije