Društvo

Kroz rupu iznose opremu

Kroz rupu iznose opremu
Kroz rupu iznose opremu

SARAJEVO - Senad Smajić, predsjednik Sindikata radnika "Feroelektra", rekao je danas "Nezavisnim" da radnici ovog preduzeća već danima svjedoče iznošenju materijala i opreme iz direkcije.

Policija je juče odvela osobe koje su iznosile materijal zbog mogućnosti sukoba s radnicima "Feroelektra", a Smajić kaže da su to uradili i u ponedjeljak, ali da je u utorak ponovo nastavljena aktivnost ulaženja u prostorije kroz rupu na ulici. Objašnjava da materijal iznose kroz rupu koju su iskopali u Titovoj ulici i kroz koju su, ispod temelja, ušli u prostorije.

Dodaje da to rade nepoznate osobe u ime "Stanić investa", s kojim "Feroelektro" ima potpisan kupoprodajni ugovor, a koji je sud u Sarajevu polovinom avgusta raskinuo zbog neizvršenja dogovorenih obaveza prema radnicima "Feroelektra".

Korisnici prostora u blizini direkcije "Feroelektra" tvrde da se materijal iznosi od prošle srijede. Smajić tvrdi da je kotlovnica u potpunosti isječena, a isto je i s opremom za arhiv i dijelom stolarije.

Radnici "Feroelektra" platu nisu dobili 27 mjeseci.

Radnici su juče krenuli u drugu zgradu Uprave, s namjeru sastati se sa članovima Uprave ove kompanije kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u firmi. Međutim, u poslovnoj zgradi ove firme nema nikoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije