Društvo

Kuće poplavljenima do kraja decembra

Kuće poplavljenima do kraja decembra
Kuće poplavljenima do kraja decembra

BANJALUKA - Sredstvima Evropske unije do kraja decembra biće izgrađene kuće socijalno ugroženom stanovništvu na području više opština u BiH. Poziv za odabir korisnika pomoći otvoren je do 12. novembra.

Prijave se mogu podnositi u opštinskim, odnosno gradskim upravama i nadležnim centrima za socijalni rad. Prioritet pri odabiru korisnika pomoći imaće domaćinstva čiji su članovi socijalno osjetljive kategorije, ratni vojni invalidi, djeca školskog i predškolskog uzrasta, starija lica.

Radi se o drugom krugu pomoći poplavljenim područjima u BiH, koji će se odnositi na Sanski Most, Prijedor, Banjaluku, Laktaše, Tuzlu, Živinice, Modriču, Srebrenik, Lukavac, Zenicu i Žepče.

Sva zainteresovana fizička lica sa područja grada Banjaluka mogu podnijeti prijave u Centru za socijalni rad, gdje će se moći informisati o potrebnoj dokumentaciji, saopštila  nam je Sandra Dobrijević, zamjenik direktora Centra za socijalni rad u Banjaluci.

"S obzirom na broj oštećenih objekata, u gradu Banjaluka očekuje se sanacija stambenih jedinica za oko 200 korisnika", naglasila je Dobrijevićeva.

U Opštinskoj upravi Laktaši građani mogu podnijeti prijave u prijemnoj kancelariji opštine,  izjavio je Dragan Kelečević, koordinator ovog projekta u Laktašima. "Centar za socijalni rad identifikuje najugroženije, a nakon zatvaranja poziva brzo će se pristupiti odabiru korisnika te sanaciji objekata. Završetak radova očekuje se do kraja godine", precizirao je Kelečević.

Za ostale gradove i opštine u petak nismo uspjeli da prikupimo podatke.

Projekat realizuje UNDP uz pomoć lokalnih zajednica sredstvima Evropske unije za obnovu poplavljenih područja u BiH. O uslovima i načinu prijave građani mogu da se informišu i na veb stranici UNDP-a u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije