Društvo

Kutlešić: Dva puta umanjili penzije u Srbiji

Kutlešić: Dva puta umanjili penzije u Srbiji
Kutlešić: Dva puta umanjili penzije u Srbiji

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja vojnih penzionera Republike Srpske Milorad Kutlešić upozorio je da je dovedena u pitanje egzistencija vojnih penzionera i članova njihovih porodica, jer su im u dva navrata smanjene penzije u Srbiji.

"Prvi put penzije u Srbiji su nam smanjene 1. januara 2008. godine za 11,06 odsto plus za 15 do 25 odsto u sklopu smanjenja svih penzija za više od 25.000 korisnika u Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije", rekao je Kutlešić Srni nakon redovne godišnje Skupštine Udruženja vojnih penzionera Republike Srpske u Banjaluci.

On je naveo da Udruženje vojnih penzionera Republike Srpske i dalje insistira na rješavanju ovog problema preko Udruženja vojnih penzionera i Vlade Srbije.

Kutlešić je rekao da dodatni problem za Udruženje i dalje predstavlja povrat 158 vojnih stanova u Federaciji BiH oficirima bivše JNA i Vojske Republike Srpske, dodajući da ništa bolja stambena situacija nije ni u Beogradu gdje oko 200 vojnih penzionera traži rješavanje stambenog pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije