Društvo

Ljetnja sniženja hlade novčanike

Ljetnja sniženja hlade novčanike
Ljetnja sniženja hlade novčanike

BANJALUKA - Finalne rasprodaje u prodavnicama odjeće i obuće širom Republike Srpske u punom su jeku, a cijene niže i do 70 odsto prilika su za "osvježenje" ormara.

Sniženja cijena učinili su da odjeća i obuća budu pristupačnije mnogim kupcima koji tokom sezone uglavnom razgledaju izloge i čekaju rasprodaju.

Prodavci u centru Banjaluke kažu da imaju dvostruko više kupaca od kada su počela sniženja, a među njima je i veliki broj turista.

U jednoj banjalučkoj prodavnici sportske odjeće i obuće kažu da je za sve artikle iz ljetnje kolekcije koji se prodaju po sniženim cijenama, obezbijeđen i dodatni popust od 20 odsto, a akcija traje do 29. avgusta.

“Iako kupaca ima tokom cijele sezone, od početka akcije prodaja je znatno porasla. Za školarce smo pripremili i promotivne pakete koji koštaju od 115 i 119 maraka, a koje čine ruksak, trenerka i patike”, rekli su u ovoj prodavnici.

U na izlozima mnogih drugih radnji u Banjaluci natpisi "Finalna rasprodaja" sve govore, gužve su velike, a cijene snižene i do 70 odsto.

“Najveća je potražnja za najjeftinijom odjećom, pa kupci biraju i po nekoliko majica koje su od 4,95 do 9,95 KM ili pantalona koje koštaju od 14,95 do 29,95 KM”, kažu u ovom butiku.

Gužve smo zatekli i tokom obilaska prodavnica obuće.

“Podjednako dobro idu svi brendovi, imamo patike koje su koštale 99, a sada su 29 maraka”, rekli su u jednom banjalučkom butiku i dodali da već ima kupaca koji pazare obuću iz kolekcije jesen-zima koju su već nabavili.

Šoping groznica je zahvatila i prijedorske prodavnice, gdje se većina robe prodaje upola cijene.

“Cijene su solidno snižene pa se ovogodišnji modeli, ako se nađe broj, mogu kupiti za tridesetak maraka jeftinije”, rekla je Prijedorčanka Marija K.

U buticima u Gradišci ljetnja odjeća i obuća može se pazariti uz sniženja od 20 do 60 odsto.

“Kupci su veoma zadovoljni i zainteresovani za sniženja i uglavnom kupuju majice, košulje, papuče, patike i haljine”, rekao je vlasnik gradiškog butika sportske odjeće i obuće.

Talas ljetnjih sniženja preplavio je i dobojske butike koji su oblijepljeni natpisima o popustima od 50 do 70 odsto.

U ovom gradu najveća je gužva u buticima koji za bagatelu prodaju garderobu, pa se farmerke mogu pazariti po cijeni od pet maraka, koliko koštaju i suknje, dok se cijena haljina kreće od 12 do 15 maraka.

Cijena majica iznosi dvije marke.

“Kupila sam četvore pantalone, suknju, majicu i baletanke za samo 30 KM. Cijene su zaista povoljne”, rekla je Bojana L. iz Doboja.

Zarada

Sekretar Udruženja građana "Pokret potrošača RS" Dragovan Petrović ističe da 80 odsto potrošača nije u mogućnosti da kupi određene robne marke, pa ih pazare samo na rasprodajama.

“Svjesni činjenice da se skupa roba teško prodaje, da ne bi bili u totalnom minusu, trgovci snižavaju cijene i tako ostvaruju kakvu-takvu zaradu”, rekao je Petrović.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije