Društvo

Ljubušak kažnjen sa 1.140 KM zbog pokazivanja srednjeg prsta radaru

Ljubušak kažnjen sa 1.140 KM zbog pokazivanja srednjeg prsta radaru
Ljubušak kažnjen sa 1.140 KM zbog pokazivanja srednjeg prsta radaru

LJUBUŠKO - S ukupno 1.140 konvertibilnih maraka kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja “srednjeg prsta” prema radaru koji je stacionar u mjestu Vitina na cesti koja povezuje Ljubuški i Grude.

Kako je potvrđeno u MUP-u ZHK, mladić inicijala M.P (23). snimljen je kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat i to na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 kilometara.

“Na snimci je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru Zapadnohercegovačkog kantona”, saopštili su iz policije.

M. P. je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvatajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe M. P. je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene saobraćajne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine – izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM.

(NN/krajina.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije