Društvo

Lokalne zajednice duguju 2,8 miliona KM

Lokalne zajednice duguju 2,8 miliona KM
Lokalne zajednice duguju 2,8 miliona KM

BANJALUKA - Dugovanja lokalnih zajednica ustanovama socijalne zaštite dovode u pitanje dalje funkcionisanje i održivost ovih ustanova, što posebno može uticati na kvalitet života korisnika, rekao je danas pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske LJubo Lepir.

"Apelujemo na predstavnike lokalne vlasti da redovno izmiruju obaveze prema ovim ustanovama da bi se ljudima koji su smješteni obezbijedio normalan i kvalitetan život", rekao je Lepir na sastanku sa direktorima ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Vlada Srpske. 

Prema podacima direktora, trenutna ukupna dugovanja lokalnih zajednica koji su zbrinuli svoje građane u ove ustanove iznosi 2,8 miliona KM.

Među najvećim dužnicima su gradovi i opštine Čelinac, Kozarska Dubica, Srbac, Zvornik, Bijeljina, Doboj, Lopare, Kneževo i Gradiška, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je konstatovano da ustanove rade u otežanim okolnostima, ali da se za sada kvalitet pruženih usluga ne dovodi u pitanje.

Sastanku su prisustvovali direktori Doma za stara lica Prijedor, Doma za invalidna lica Čirkin Polje, Doma za stara lica Banjaluka, Doma "Rada Vranješević" Banjaluka, Centra "Budućnost" iz Dervente, Doma za stara lica u Istočnom Sarajevu i Doma za invalidna lica u Višegradu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije