Društvo

MUP RS: U proteklih 48 časova - 35 saobraćajnih nezgoda

MUP RS: U proteklih 48 časova - 35 saobraćajnih nezgoda
MUP RS: U proteklih 48 časova - 35 saobraćajnih nezgoda

BANJALUKA - Na putevima Republike Srpske u proteklih 48 časova dogodilo se ukupno 35 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo jedno lice, dva lica su zadobila teške tjelesne povrede, a šest lakše, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je naglasila da MUP Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise uz maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju.

"Činjenica da je 'Dual red fleks radar' koji, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika, bilježi prekršaje brzine kretanja motornih vozila, juče za sedam sati rada na jednom pravcu zabilježio 1.764 prekršaja prekoračenja brzine, govori da se građani ponašaju nesavjesno u saobraćaju", istakla je ona.

Samo u prva dva mjeseca ove godine, naglašava Miljanovićeva, na putevima Republike Srpske dogodilo se 1.306 saobraćajnih nezgoda u kojima je život izgubilo 18 lica, 66 ih je zadobilo teške tjelesne povrede, a 342 lica su lakše povrijeđena.

"Čak 176 saobraćajnih nezgoda prouzrokovali su vozači pod uticajem alkohola, a jednu vozač pod uticajem opojnih sredstava. Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su u januaru i februaru zbog vožnje pod uticajem alkohola isključili 2.814 vozača, a zbog vožnje pod uticajem opijata 42 vozača. Prilikom policijskih kontrola, u saobraćaju je zatečeno i isključeno i njih 706 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilo", precizirala je Miljanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije