Društvo

Magla i mokri kolovozi

Magla i mokri kolovozi
Magla i mokri kolovozi

BANJALUKA - Putevi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su mokri i klizavi, a magla na dionicama uz riječne tokove smanjuje vidljivost pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog magle vidljivost je smanjena na 70 metara na putnim pravcima Zeleni Jadar - Bratunac, Konjević Polje - Skelani i Bratunac - Drinjača.

Magle ima i na području Mrkonjić Grada, Doboja, Bijeljine, Foče, Zenice, Kiseljaka, Viteza, Travnika, Orašja i Odžaka.

Zbog aktiviranih klizišta otežano se saobraća na putnom pravcu od Karanovca prema lokalitetu Ugar u mjestu Boočac i u Čardačanima na dionici Klašnice - Prnjavor.

U toku je sanacija klizišta na lokalitetu Grebak na magistralnom putu Mostar - Nevesinje zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 15 minuta.

U mjestu Đevanje na dionici magistralnog puta Zvornik - Drinjača zbog radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac - Rudanka, gdje dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Jednom trakom vozila saobraćaju na dionicama Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Deminiranje se izvodi na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, pa će od 9.00 do 15.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 19. decembra.

U Federaciji BiH danas će zbog radova na ispitivanju mosta na regionalnom putu Olovo - Zavidovići potpuno biti obustavljen saobraćaj u mjestu Podkamensko. Obustava saobraćaja trajaće od 9.00 do 17.00 časova.

I dalje je zbog klizišta obustavljen saobraćaj u mjestu Babajići na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija. Vozila saobraćaju obilaznicom preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz AMS vozače podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije