Društvo

Magla na području Prijedora, Banjaluke i Foče

Magla na području Prijedora, Banjaluke i Foče
Magla na području Prijedora, Banjaluke i Foče

BANJALUKA - Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju bez zastoja i posebnih ograničenja, dok gusta magla smanjuje vidljivost na području Prijedora, Banjaluke i Foče.

Iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju vozače  na učestale odrone i mokre kolovoze na pojedinim dionicama.

Na dionici regionalnog puta Kneževo - Turbe, zbog većeg odrona putnička vozila saobraćaju otežano, uz sopstvenu odgovornost, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog opasnosti od odrona i dalje je u prekidu saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, a putnička vozila mogu da koriste regionalni put Dobro Polje - Jažići - Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Vozila i dalje ne saobraćaju na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar - Srebrenica zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog rekonstrukcije kolovoza, na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj vozila saobraćaju jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj se jednom kolovoznom trakom odvija na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled, te na regionalnim Konjević Polje - Fakovići -Skelani, Tišča - Caparde i LJubovijski most - Drinjača.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Klašnice - Čatrnja, u mjestu Jakupovci, vozila na mjestu izvođenja radova saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se danas petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Srbac - entitetska granica /Križ/, u mjestu Vijaka, opština Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

Jednom kolovoznom trakom, naizmjenično se saobraća na regionalnom putu Bratunac - Fakovići, a zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj  za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tone ukupne mase i visine veće od 3,5 metra, dok je na putu Brod na Drini - Šćepan Polje saobraćaj zabranjen za teretna vozila iznad 12 tona.

Na Graničnom prelazu Doljani pojačan je promet vozila, a na izlazu iz BiH čeka se do 60 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozačima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije savjetuje se da koriste granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok se onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučuje korištenje graničnih prelaza Čepikuće ili Ivanica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije