Društvo

Magla otežava saobraćaj

Magla otežava saobraćaj
Foto: Ilustracija | Magla otežava saobraćaj
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su ovog jutra mjestimično mokri i klizavi, a u kotlinama, duž riječnih tokova i preko planinskih prevoja, jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz. 

Dionica regionalnog puta Ulog-Klanci, u dužini od 25 kilometara, i dalje je zatvorena za saobraćaj za sve kategorije vozila zbog snježnih smetova, a u toku je raščišćavanje snijega kako bi put bio stavljen u funkciju. 

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem dolaziće do izmjena u odvijanju saobraćaja, koji će regulasti privremena signalizacija. 

Do kraja godine biće obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske - Brčko jedan zbog izgradnje mosta u Krepšiću. Za vrijeme radova saobraćaj će se odvijati regionalnim putem Brčko-Cerik i lokalnim putevima, kao i ulicama u naselju. 

U toku su radovi i na dionici granica Republike Srpske - Brčko distrikt-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog. 

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko izgrađenog privremenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim. 

Saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicima 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

U tunelu Kalovita Brda na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale saobraćaj je, zbog sanacionih radova, obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završeni su planirani radovi na sanaciji klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koji je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac". 

U toku su radovi na kolovozu na dijelu magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesinja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova. 

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, opština Brod, u mjestu Klakari Gornji, biće obustavljan saobraćaj u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, tako da 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja. 

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH - Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U Federaciji BiH gusta magla smanjuje vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Jablanice, Konjica, Kupresa, Bosanskog Grahova i Žepča. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije