Društvo

Magla otežava saobraćaj

Magla otežava saobraćaj
Foto: Ilustracija | Magla otežava saobraćaj
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su ovog jutra mjestimično mokri i klizavi, a u kotlinama, duž riječnih tokova i preko planinskih prevoja, jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz. 

Dionica regionalnog puta Ulog-Klanci, u dužini od 25 kilometara, i dalje je zatvorena za saobraćaj za sve kategorije vozila zbog snježnih smetova, a u toku je raščišćavanje snijega kako bi put bio stavljen u funkciju. 

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem dolaziće do izmjena u odvijanju saobraćaja, koji će regulasti privremena signalizacija. 

Do kraja godine biće obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske - Brčko jedan zbog izgradnje mosta u Krepšiću. Za vrijeme radova saobraćaj će se odvijati regionalnim putem Brčko-Cerik i lokalnim putevima, kao i ulicama u naselju. 

U toku su radovi i na dionici granica Republike Srpske - Brčko distrikt-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog. 

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko izgrađenog privremenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim. 

Saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicima 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

U tunelu Kalovita Brda na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale saobraćaj je, zbog sanacionih radova, obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završeni su planirani radovi na sanaciji klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koji je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac". 

U toku su radovi na kolovozu na dijelu magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesinja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova. 

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, opština Brod, u mjestu Klakari Gornji, biće obustavljan saobraćaj u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, tako da 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja. 

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH - Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U Federaciji BiH gusta magla smanjuje vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Jablanice, Konjica, Kupresa, Bosanskog Grahova i Žepča. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije