Društvo

Magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

U Vrbanji, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, zbog radova na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Iz AMS vozače upozoravaju da je na magistralnom putu Čatrnja - Gradiška ograničena brzina kretanja vozila na 40 kilometara na sat zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja.

Zbog izgradnje novog mosta u mjestu Tekućica obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Doboj Novi tri - Petrovo. U vrijeme trajanja obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac Doboj /Poljice/ - Granica Republike Srpske/FBiH u Stanić Rijeci. Za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most pored mosta na kojem se izvode radovi.

Nastavljaju se radovi na deminiranju terena na dionici magistralnog puta Doboj-Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, zbog čega od 9.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 17. oktobra.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

U Brčkom će na raskrsnici kod bolnice saobraćaj do 10. oktobra biti otežan zbog radova na izgradnji kružnog toka. Za vrijeme izgradnje, saobraćaj će biti preusmjeren postojećim tranzitom, i to ulicama Banjalučka - Ibrhimbegovića - Klanac - Centar iz prvca Bijeljine i Čelića. Učesnicima u saobraćaju upućena je molba da se u ovom periodu pridržavaju uputstava sa vertikalne saobraćajne signalizacije.

Na regionalnom putu Prisika dva - Vitovlje, u mjestu Zapeće, izvode se radovi zbog prolaska trase cjevovoda pa se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da ovakav režim odvijanja saobraćaja bude do 8. oktobra.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim putu Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i LJubovijski most - Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U FBiH na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, uključujući pravce Tuzla - Šićki Brod, Sarajevo - Trnovo, Jajce -Banjaluka, Bosansko Grahovo - Livno i LJubuški - Čapljina.

Povodom Kurban-bajrama, još danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije