Društvo

Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost
Magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž rijeka magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Magla je izraženija na području Mrkonjić Grada i Foče, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina postoji opasnost od sitnijih odrona. 

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putevima, uz obavezno posjedovanje zimske opreme. 

Zbog radova na dionici puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, koji se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

Saobraćaj se preusmjerava na privremene obilaznice zbog sanacije mostova Petlja, Paljevac i Balkana na magistralnom putu dionica Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac - Crna Rijeka i Karanovac – Mitrovići je zbog izvođenja radova usporeno odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova. 

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj Vukosavlje - Karuše na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac -Rudanka do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja uz obustave saobraćaja od 15 minuta na svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog deminiranja terena na dionici puta Doboj - Tuzla u mjestu Stanić Rijeka od 8.00 do 15.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

U toku je izgradnja mosta u mjestu Tekućica, zbog čega se saobraćaj se preusmjerava na dionicu puta Doboj /Poljice/ - Stanić Rijeka.

U Federaciji BiH magle ima na području Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna, Viteza, Glamoča i Bosanskog Grahova. U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav, dok se na većini putnih pravaca saobraća po pretežno suvom kolovozu. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije