Društvo

Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost
Magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost od 70 do stotinu metara na području Mrkonjić Grada, Modriče, Lončara, Dervente, Doboja, Sarajeva, Kneževa, Foče, Zvornika i Vlasenice.

Kroz Federaciju BiH magla smanjuje vidljivost na dionicama putevima Sarajevo - Tuzla - Orašje, Tuzla - Bijeljina, Kupres - Šujica, Odžak - Brod i Kaonik - Kiseljak. 

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske navode da se saobraćaj u većini krajeva odvija po mokrim i klizavim kolovozima. 

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, te da zbog učestalih odrona sporije voze i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. 

Odrona ima na putnim pravcima Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka i Jezero - Novo Selo, Kneževo - Ugar, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača i Šekovići - Caparde. 

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz AMS podsjećaju da je već duže vrijeme u upotrebi poseban broj "vozačke solidarnosti" 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. 

I dalje traje kampanja "Stop alkoholu na točkovima" čiji je cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj smanjenjem broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije