Društvo

Magla smanjuje vidljivost na 10 do 50 metara

Magla smanjuje vidljivost na 10 do 50 metara
Magla smanjuje vidljivost na 10 do 50 metara

BIJELJINA - Magla je jutros smanjila vidljivost na 10 do 50 metara na putevima na području Prijedora, Doboja, Foče i na dionici Gradiška-Topola, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Magistralnim putem Stanić Rijeka-Karuše sutra će se od 6.00 do 7.00 časova ujutro kretati vangabaritni teret, pa se vozačima skreće pažnja da voze oprezno i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača vozila saobraćaju jednom trakom, s tim što će danas od 7.00 do 17.00 časova dolaziti do čestih privremenih obustava u trajanju do 15 minuta.

U saobraćaj je pušten auto-put Prnjavor-Doboj, u dužini od 34,4 kilometra, od petlje "Prnjavor" do petlje "Johovac".

Dio izgrađenog auto-puta od petlje "Johovac" do rijeke Bosne, uključujući i most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na Koridoru "Pet ce".

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se bez vanrednih ograničenja po pretežno suvom kolovozu.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja "Mahovljani", a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

U mjestu Johovac na području Doboja, na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova. Obustave će trajati do deset minuta.

Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema u Kozarskoj Dubici.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica jedan-Prijedor.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Karakaj dva-Drinjača, Mačkovac-Čelić, Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani, i Karanovac-Mitrovići.

Zbog deminiranja privremene obustave saobraćaja biće na snazi na magistralnom putu Teslić-Jelah, u mjestu Vrela. Deminiranje će biti vršeno do 20. oktobra od 8.00 do 16.00 časova. Obustava će trajati pola sata, a vozila će biti propuštana 15 minuta. Deminiranje neće biti izvođeno u dane vikenda i praznika.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminiranja dolaziće na magistralnom putu Brodsko Polje-Brusnica u mjestu Kladari Donji na području opštine Brod.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci će zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka biti obustavljen saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici.

Zbog radova u tunelu "Vratnik" na dionici magistralnog puta Sarajevo-Lapišnica u Federaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnom putu Lončari-Orašje u blizini mjesta Dusine, kao i na regionalnim putevima Goražde-Čajniče kod mjesta Zupčići i Maglaj-Zavidovići u Krsnom Polju.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije