Društvo

Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost
Magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost ispod 50 metara na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola, a vidljivost je smanjena i na području Doboja i Bijeljine, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa je i to razlog za oprezniju i sporiju vožnju.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka–Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjerava se na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvom kolovozu.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do 10-minutnih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog putnog pravca Stari Majdan dva-Lamovita saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, a regulisanje saobraćaja se vrši ručno i semaforima.

U toku su radovi na projektu "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva" na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, a odvijanje saobraćaja reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i postavljena signalizacija.

Od 8.00 do 16.00 časova, radi izvođenja deminerskih radova, dolaziće do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, izvršiće se povremena obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta između Brodskog Polja i Brusnice radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zabrana se ne odnosi na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana.

U Banjaluci u toku su radovi na izgradnji mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/, zbog čega će do 4. decembra biti obustavljen motorni i pješački saobraćaj, preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici.

U centralnim i sjevernim krajevima Federacije BiH /FBiH/ na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle i kolovoz je vlažan.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Stolac-LJubinje od 7.00 do 16.00 časova.

Aktuelni su radovi na magistralnim putevima Donji Vakuf-Bugojno, Simin Han-Kalesija, Ključ-Mrkonjić Grad i Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila se kreću usporeno u oba smjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije