Društvo

Magla u kotlinama i duž riječnih tokova

Magla u kotlinama i duž riječnih tokova
Magla u kotlinama i duž riječnih tokova

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, saopšteno je iz Auto-moto Srpske.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je zbog odrona na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Jednom trakom, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu R-433, dionica Zeleni Jadar - Srebrenica, zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova.

I dalje je u prekidu saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje -Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje - Jažići - Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj, zbog rekonstrukcije kolovoza saobraća se jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled, te na regionalnim pravcima Konjević Polje -Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i LJubovijski most - Drinjača.

Saobraćaj je još obustavljen na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka -Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Klašnice - Čatrnja, u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja, tako da se na mjestu izvođenja radova saobraća jednom kolovoznom trakom.

U toku su radovi, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac - Mitrovići zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu Srbac - entitetska granica /Križ/, u mjestu Vijaka, opština Prnjavor.

Na Graničnom prelazu "Doljani", na izlazu iz BiH, čeka se 15-ak minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije