Društvo

Majka mu poginula, maćeha ga izbacila na ulicu

Majka mu poginula, maćeha ga izbacila na ulicu
Majka mu poginula, maćeha ga izbacila na ulicu

BRČKO - Unazad nekoliko dana javilo se više građana Distrikta Brčko sa informacijom o 15-godišnjem dječaku Beši Hokiću koji, bukvalno živi na ulici i koji je prepušten sam sebi.

''Cijelo vrijeme sam sa svojim suprugom razmišljala na koji način da mu pomognem. Rado bih ga uzeli da živi kod nas, ali se plašimo da nećemo zakonski biti procesuirani jer je maloljetan. Nažalost nadležni u našem gradu ne čine ništa'' kazala je Ramiza A.

Ono što je „Otisak.ba“ saznao jeste da ovaj dječak nije prijavljen ni u socijelnoj službi koja bi možda iznašla nekakav način njegovog udmoljavanja ili nešto čime bi mu olakšali život, no on to ne želi jer se plaši.

''Samo neću u Dom za nezbrinutu djecu'', bilo je prvo što je Bešo kazao. Dalje je nastavio svoju tužnu priču koja lomi ljudsko srce.

''Majka mi je poginula. Otac se oženio i maćeha me izbacila iz kuće, spavam u napuštenom prostoru u centru Brčkog. Niko me ne dira, ali sam često gladan. Nekada mi neko kupi kiflu, neko da koju paru'', priča  Bešo svoju životnu priču.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije