Društvo

"Majke Srebrenice" ne žele kancelariju u opštini Srebrenici

"Majke Srebrenice" ne žele kancelariju u opštini Srebrenici
"Majke Srebrenice" ne žele kancelariju u opštini Srebrenici

SARAJEVO - Ne treba nam kancelarija u toj opštini, niti ćemo ikada priznati načelnika koji dolazi iz stranke Milorada Dodika, predsjednika RS.

Izjavila je ovo "Nezavisnim" Munira Subašić, predstavnica Udruženja "Majke Srebrenice", komentarišući Dodikovu najavu da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarije u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike ovog udruženja.

"Moj predsjednik Milorad Dodik 21 godinu svojim izjavama sipa so po živoj rani i od njega nama ne treba nikakva pomoć", kazala je Subašićeva.

Dodik, koji je tom prilikom izrazio poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, rekao je da će sada nakon lokalnih izbora biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković "imao selektivan odnos prema razvoju određenih dijelova ove lokalne zajednice".

"Mi nećemo praviti razlike i separaciju, bez obzira na to da li je riječ o srpskim ili muslimanskim selima", rekao je Dodik.

Safet Softić (SDA), predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da će vidjeti da li će ostati samo na riječima ili će ta kancelarija zaista  biti otvorena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije