Društvo

Mala oblačnost uz temperaturu od 34 stepena

Mala oblačnost uz temperaturu od 34 stepena
Mala oblačnost uz temperaturu od 34 stepena

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa slabim i povremenim pljuskovima.

Vjetar, slab do umjeren, u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 28 do 34 °C.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, mada uz nešto niže temperature u najtoplijem dijelu dana. Moguća je i povremeno izraženija južina, sparno vrijeme, naročito u poslijepodnevnim satima. Savjetujemo Vam da planirane aktivnosti provodite tokom jutra.

Prognoza za naredna tri dana:   

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, ponegdje u centrlanim i sjeverozapadnim područjima Bosne, mogući su slabi i kratkotrajni pljuskvovi. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 26 do 32, na jugu zemlje do 34 °C.

U subotu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine se ne očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje na istoku i jugu naše zemlje. Jutarnje temperature od 9 do 13, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 25, na jugu zemlje od 26 do 30 °C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije