Društvo

Maloj Sofiji operisan tumor, ljekari optimisti

Maloj Sofiji operisan tumor, ljekari optimisti
Foto: N.N. | Maloj Sofiji operisan tumor, ljekari optimisti
Srna

TREBINJE - Desetomjesečnoj Sofiji Radovanović iz Trebinja danas je uspješno na klinici u Lozani obavljena operacija na desnom oku i djevojčica se dobro osjeća, potvrdila je Sofijina tetka Nataša Radovanović.

Prema njenim riječima, ljekari su zadovoljni i ocjenjuju da je operacija tumora na desnom oku urađena na vrijeme, te da će Sofiji biti sačuvano i oko i vid. 

"LJekari su jutros tokom pregleda našli tri čvorića na oku, nakon čega su odmah otklonili jedan, a ostala dva su `zamrznuli`", kaže Radovanovićeva i dodaje da za sada neće biti potrebne hemoterapije, već će liječenje biti nastavljeno postupkom "zamrzavanja", kako bi se čvorići smanjili ili u potpunosti uništili. 

Ona navodi da je Sofija dobro podnijela operaciju, a da će liječenje na istoj klinici u Lozani u Švajcarskoj biti nastavljeno 19. februara. 

"Hvala svim dragim ljudima što su uz nas u ovako teškim momentima. Mi se nadamo da će sve biti dobro i da će naša Sofija dobiti ovu bitku", navela je Radovanovićeva. 

Sofija je ranije imala intervenciju na lijevom oku, ali je uprkos tome u potpunosti ostala bez vida na tom oku. 

Proteklih dana u Trebinju je organizovan veliki broj humanitarnih akcija čiji su organizatori bili lokalni preduzetnici, ugostitelji, frizeri, brojni građani, škole... 

Za početak Sofijinog liječenja na klinici u Lozani Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Fond solidarnosti uplatili su u ukupnom iznosu 60.000 švajcarskih franaka. 

Akcija prikupljanja sredstava se i dalje nastavlja. 

Svi ljudi dobre volje novac mogu uplatiti i na račun br: 567-4415000-118321 Sberbanka, Radovanović Vukica. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije