Društvo

Maloljetnici pobjegli da bi izbjegli tuču?

Maloljetnici pobjegli da bi izbjegli tuču?
Maloljetnici pobjegli da bi izbjegli tuču?

SARAJEVO - Roditelji dvoje sedamnaestogodišnjih učenika Srednje elektrotehničke škole u Sarajevu policiji su prijavili njihov nestanak.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" učenici David Paradžik i djevojka M.H., kako su rekli u policiji, nisu bili pronađeni.

Davidova majka Zorka nestanak sina prijavila je u ponedjeljak naveče. Kazala je danas da su ona i otac djevojke dobili informaciju da je za ponedjeljak u školi bila najavljena tuča, te da je njihovoj djeci prijećeno jer je djevojka raskinula vezu sa drugim momkom, nakon čega je, pretpostavlja, počela vezu sa Davidom.

"On je u ponedjeljak ujutro izašao iz kuće, što je neuobičajeno jer je bio druga smjena. Odmah sam ga nazvala i javio mi je da je otišao sa drugaricom iz razreda da vježbaju. Naveče se nije vratio kući i nismo se više čuli. Obavijestila sam policiju. Raspisali su potragu, mogli bi biti na području Breze. Jutros smo objavili nestanak i na portalima, Facebooku", ispričala je danas Zorka Paradžik i dodala da djeca u ponedjeljak nisu bila u školi. Rekla je da je od sinovog druga saznala da mu je David rekao da ima plan kako izbjeći tuču u ponedjeljak. Istakla je i da su učenici, koji su članovi Planinarskog društva, ponijeli vreće za spavanje i šator.

U izjavi za portale majka djevojke M.H. je kazala da je njenoj kćerki prijetila grupa mladića koji su se družili s njenim bivšim momkom.

U MUP-u KS danas su mogli samo potvrditi da je prijavljen nestanak i da poduzimaju potrebne aktivnosti. U Elektrotehničkoj školi su kazali da su i oni razgovarali s prijateljima učenika, ali da nikakve informacije ne mogu dati.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije