Društvo

Manifestacija u organizaciji Nezavisnih novina: Danas izbor ličnosti godine

Manifestacija u organizaciji Nezavisnih novina: Danas izbor ličnosti godine
Manifestacija u organizaciji Nezavisnih novina: Danas izbor ličnosti godine

BANJALUKA - U organizaciji "Nezavisnih novina" danas će u hotelu "Bosna" biti održana tradicionalna manifestacija "Ličnost godine", kojoj će prisustvovati predstavnici političkog i javnog života iz BiH i zemalja regiona.

Gost "Nezavisnih" na ovoj manifestaciji biće i Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, koji je potvrdio svoj dolazak u Banjaluku.

U direktnom prenosu od 13.30 gledaoci Radio-televizije RS (RTRS) i građani koji dođu pred hotel "Bosna" da pozdrave Đokovića putem video-bima imaće priliku da prate cijelu manifestaciju.

Na jednoj od najrespektabilnijih regionalnih manifestacija, koju već devetu godinu organizuju "Nezavisne novine", biće izabrana ličnost koja je svojim radom i djelima obilježila 2011. godinu, kao i najbolji ministri u Vladi Federacije BiH i Vladi Republike Srpske, te privrednik i novinar koji su obilježili godinu na izmaku.

Ove godine čitaoci "Nezavisnih", za razliku od prethodnih godina, nisu imali priliku da glasaju za najbolje ministre u Savjetu ministara, jer je ovo tijelo u tehničkom mandatu.

Svečani program vodiće Jovana Janković, popularna voditeljka i djevojka pjevača Željka Joksimovića, i Darko Savić, voditelj RTRS. Zvanice će zabavljati pjevači Goran Karan i Marija Šestić.

Manifestaciji "Ličnost godine", koja je od ideje od prije devet godina prerasla u tradiciju, i ove godine prisustvovaće istaknute ličnosti. Pored akreditovanih ambasadora u BiH, svoj dolazak su potvrdili i Boris Tadić, predsjednik Srbije, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović, srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednik RS, premijeri RS i FBiH Aleksandar Džombić i Nermin Nikšić sa ministrima iz obje vlade i Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS. Manifestaciju će uveličati i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

Svečanosti će prisustvovati i Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, predstavnici EUPM-a, izaslanici predsjednika FBiH, poslanici Narodne skupštine RS, Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta FBiH, kao i direktori javnih preduzeća u RS.

Rezultati glasanja za najbolje ministre u Vladi RS i Vladi FBiH biće poznati danas kada će i zvanično dva ministra dobiti priznanje za ministra godine. Kolegijum "Nezavisnih novina" sutra će saopštiti i ko je proglašen za najboljeg privrednika te ko će dobiti prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan".

Ličnost koja je obilježila prošlu godinu bio je Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske, dok su za najbolje ministre u Vladi RS i Vladi FBiH proglašeni Aleksandar Džombić, tadašnji ministar finansija, i Mustafa Mujezinović, tadašnji premijer FBiH.

Privrednik koji je obilježio 2010. godinu bio je Rajko Dukić, generalni direktor kompanije "Boksit" iz Milića, dok je Vanja Furtula, novinar RTRS, proglašena za najboljeg novinara te godine.

Najbolji ministar u Savjetu ministara BiH bio je Sadik Ahmetović, ministar bezbjednosti BiH, koji je među najzaslužnijima za ukidanje viza našim građanima.

Sve o našoj tradicionalnoj manifestaciji i svim njenim laureatima, možete da pročitate u specijalnom prilogu koji smo za vas pripremili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije