Društvo

Marinković ponovo na čelu Boračke organizacije

 Marinković ponovo na čelu Boračke organizacije
Marinković ponovo na čelu Boračke organizacije

UGLJEVIK - Jovan Marinković ponovo je danas izabran za predsjednika opštinske Boračke organizacije u Ugljeviku, a u obraćanju članovima Skupštine najavio je da će se zalagati za zapošljavanje članova porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Marinković je rekao da novi mandat ne shvata kao funkciju, nego kao obavezu da radi u skladu sa odlukama opštinske Skupštine Boračke organizacije na poboljšanju rada Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske i unapređenju zakona o pravima boraca.

On je obećao i da će u Ugljeviku uskoro biti izgrađena spomen-soba poginulim braniocima Republike Srpske.

Izbornoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevik kao gost je prisustvovao načelnik opštine Vasilije Perić koji je rekao da su izdvajanja iz lokalnog budžeta za boračku organizaciju oko 150.000 KM godišnje i obećao pomoć ovoj kategoriji stanovništva i ubuduće.

U Boračkoj organizaciji Republike Srpske Srni je potvrđeno da su izbori za novo rukovodstvo do sada završeni u šest od 63 opštinske organizacije, a rok za završetak izbornog kruga u opštinama je kraj maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije