Društvo

Markica s logom konferencije o Dejtonu

Markica s logom konferencije o Dejtonu
Markica s logom konferencije o Dejtonu

BANJALUKA – Povodom konferencije "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma", koju 19. septembra organizuju Nezavisne novine u Banjaluci, Pošte Srpske će izdati posebnu markicu sa logotipom konferencije, rekla je Diana Radić, direktor marketinga Nezavisnih.

Radićeva je izrazila zahvalnost Poštama da su prepoznali značaj konferencije i odobrili molbu Nezavisnih za izdavanjem markice. Ona je pojasnila da će markice biti podjeljene svim učesnicima konferencije zajedno sa razglednicama Banjaluke kako bi poslali poruke mira  širom svijeta. 

"I sama konferencija se organizuje sa jasnom porukom da mir nema alternativu i da treba cijeniti mir koji nam je donio Dejtonski mirovni sporazum. U vrijeme kada se širom svijeta otvaraju nova ratišta, kada stotine izbjeglica umire tražeći mirnu luku, kada djeca ostaju bez roditelja, bez domovine, bez osnovnih uslova za život, želimo cijelom svijetu na primjeru BiH pokazati da su dijalog, kompromis, tolerancija i dogovor mogući i jedino ispravno rješenje", istakla je Radićeva.

Ona je podsjetila da ovo nije prvi put da Pošte Srpske na ovakav način uzimaju učešće u projektima Nezavisnih novina, jer su 2011. godine odštampali markicu Novaka Đokovića povodom njegovog izbora za ličnost godine Nezavisnih novina.  Markica sa likom Đokovića je kasnije izabrana za najljepšu poštansku markicu.

D. Š.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije