Društvo

Marković: Štrajk glađu spontan čin

Marković: Štrajk glađu spontan čin
Marković: Štrajk glađu spontan čin
Srna

DOBOJ - Predsjednik Sindikata željezničara Milijan Marković rekao je da je štrajk glađu 14 radnika dobojske sekcije "Željeznica Republike Srpske" njihov spontan čin kako bi skrenuli pažnju javnosti na težak položaj u tom preduzeću.

"Ovo što se dešava je spontano i individualno pravo svakog pojedinca koji to može i želi", rekao je Marković.

Marković tvrdi da ovakav vid borbe nisu organizovale sindikalne organizacije koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" i najavljuje da će kontaktirati Upravu kako bi se pronašlo rješenje za novonastalu mučnu situaciju.

U Doboju je u nedjelju nakon smjene počelo da gladuje 14 radnika koji tvrde da neće prekidati radne obaveze ali i da od štrajka glađu neće odustati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Radnici protestuju zbog neisplaćenih plata i ostalih dugovanja prema njima, neisplaćivanja izvršnih presuda i pokretanje odgovornosti i smjena uprave na čelu sa generalnim direktorom.

U okviru "Željeznica" djeluju Sindikat željezničara Republike Srpske, Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat saobraćajno-transportne djelatnosti Banjaluka, Sindikat radnika infrastrukture Doboj, Sindikat radnika infrastrukture Banjaluka i Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila Prijedor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije