Društvo

Mature: Veselje na nivou uprkos kiši

Mature: Veselje na nivou uprkos kiši
Mature: Veselje na nivou uprkos kiši

BANJALUKA - Učenici Elektrotehničke škole i Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra su proslavili maturske večeri, a uprkos kiši, veselje je trajalo satima.

Oko 200 maturanata Elektrotehničke škole okupilo se prvo u parku "Petar Kočić" i na Trgu Krajine, odakle su već tradicionalnim defileom krenuli duž Gospodske ulice prema Banskom dvoru i hotelu "Bosna".

"Poslije ove lude noći planiram da krenem s pripremama za prijemni ispit na Elektrotehničkom fakultetu i nadam se da ću upasti na budžet. Naravno da mi je žao što je došao kraj škole, ali mi je drago što sam završio i što idem na fakultet, a valjda ćemo se i dalje viđati i družiti", kazao je Dragan Zrilić, tehničar računarstva.

Njegova drugarica Jovana Mihaljčić rekla je da je kiša samo malo poremetila ovo okupljanje.

"Neka pada, ne damo se i super se družimo i neće nam kiša pokvariti nešto za šta smo se toliko dugo spremali. Svima nam je žao što je došao kraj škole, ali to je normalno, potrudićemo se da ovu noć provedemo kako treba i na taj način zaokružimo četiri godine provedene zajedno", rekla je Jovana, koja planira da upiše Prirodno-matematički fakultet, informatički smjer.

Učenici Katoličke gimnazije su se okupili ispred škole, gdje su poslije kratkog druženja krenuli put "Akvane", gdje su proslavili matursko veče.

"Ove godine ispraćamo sedmu generaciju maturanata dva odjeljenja, njih 56. Želim im sve dobro ovog svijeta, da budu dobri, fini i pametni kao što su to bili i prethodne četiri godine kao i da ne zaborave sve ono što smo im govorili i da zaista krenu pravim putem", rekla je Anđa Tomić, direktorica.

Maturant Dario Todić kaže da će mu najviše nedostajati prijatelji iz škole.

"Nadam se da ćemo ostati u kontaktu", rekao je Todić.

(U broju od utorka, 26. maja, "Nezavisne" objavljuju fotografije i tekst o maturi Škole učenika u privredi)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije