Društvo

Medvjed provalio u pčelinjak

Medvjed provalio u pčelinjak
Medvjed provalio u pčelinjak

SARAJEVO - Meho Sokolović iz sela Kasetići kod Hadžića rano jutros na svom imanju zatekao je 8 razbijenih košnica i pokidanu armaturnu mrežu na ogradi za šta smatra da je jedino mogao napraviti medvjed.

Sokolović je za Fenu izjavio da mu je bitno da putem medija upozori stanovništvo u široj okolini na ovu opasnost kako bi pokušali zaštititi svoja imanja i, ako je moguće, na neki način plašiti životinju da ne prilazi naseljima.

On je dodao da je pčelama bila stavljena dohrana u košnice kako bi se pripremile za zimu, što je najvjerovatnije privuklo životinju.

"Medvjed je pojeo oko 50 kilograma hrane, a nevjerovatno djeluje prizor razbacanih okvirova iz košnica koje je prebacio preko ograde i jeo putem prema šumi", istakao je Sokolović.

Naveo je da mu se ovo nikada prije nije dešavalo, te da je oko imanja podigao čvrstu ogradu koja očigledno nije bila dovoljna prepreka za medvjeda.

"Medvjed je zaštićena vrsta i obratiću se institucijama da pokušam iznaći neko rješenje", rekao je Sokolović i dodao da je o ovom događaju obavijestio policiju koja je sačinila zapisnik da bi šteta bila evidentirana.

Naglasio je da sada pokušava sanirati štetu, koja nije mala jer je u svakoj košnici bilo 20 do 25 kilograma hrane.

Sokolović je naveo da mu pčelarstvo predstavlja veliku ljubav i dodatni izvor prihoda uz penziju, ali da dohrana za pčele nije mala investicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije