Društvo

Metalac koji je kožnu jaknu i gitaru zamijenio uniformom (FOTO, VIDEO)

Metalac koji je kožnu jaknu i gitaru zamijenio uniformom (FOTO, VIDEO)
Metalac koji je kožnu jaknu i gitaru zamijenio uniformom (FOTO, VIDEO)

SARAJEVO - Mislili ste da heavy metal i vojska ne idu zajedno. Davor Sajević, potporučnik u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OS BiH) će vam dokazati upravo suprotno.

Veliki poklonik dugih gitarskih solaža, agresivnog i žestokog ritma nije ni slutio da će jednoga dana karijeru graditi u OS BiH.

U studentskim danima imao je dugu kosu, vlastiti bend i svirajući gitaru razmišljao o poslu koji će mu omogućiti da se i dalje nastavi baviti svojom velikom i prvom ljubavi – muzikom.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić iz Viteza nakon što je diplomirao na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu počeo je raditi u jednoj privatnoj kompaniji.

Međutim, za ambicioznu mladu osobu poput Davora, željnu izazova i novih usavršavanja posao koji je radio nije bio dovoljan.

Stoga, kada je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH u početnom činu potporučnika, Sajević se odlučio prijaviti.

Nakon što je prošao sve faze testiranja i provjera Sajević je godinu dana proveo na Osnovnoj oficirskoj obuci OS BiH koja po standardu i kompatibilnosti ne zaostaje za ovakvim i sličnim vidovima obuke u oružanim snagama regiona i u svijetu.

Danas je, kaže, jako sretan i zadovoljan sa svojim novim pozivom.

“Imam stabilan posao, redovitu plaću, neradne dane za državne praznike i vjerske blagdane, beneficirani radni staž, i ono za mene najvažnije mogućnost daljnjeg promicanja  i usavršavanja”, ističe Sajević i dodaje: “Nisam odustao od metala. Glazba je i dalje dio mog života. Nemam više svoj bend ali ponekad onako za sebe sviram gitaru i pjevušim”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video
Najčitanije