Društvo

Mijatovićeva posjetila "Nezavisne"

Mijatovićeva posjetila "Nezavisne"
Mijatovićeva posjetila "Nezavisne"

BANJALUKA - Dunja Mijatović, predstavnik OEBS-a za slobodu medija, posjetila je juče redakciju "Nezavisnih novina" i tom prilikom razgovarala sa Željkom Kopanjom, direktorom tog lista.

Mijatovićeva je tokom obilaska redakcije "Nezavisnih" i "Glasa Srpske" istakla da se zalaže za medijsku scenu na kojoj svoj stav novinari mogu izraziti slobodno, bez bilo kakve vrste pritisaka, osuđujući sve napade na novinare tokom njihovog obavljanja dužnosti koji su se desili u proteklom periodu. Ona je istakla da će od nadležnih institucija zatražiti informaciju dokle se stiglo sa istragom o atentatu na Kopanju 22. oktobra 1999. godine, te postaviti pitanje zašto izvršioci i nalogodavci tog čina ni danas nisu poznati niti su pokrenuti sudski postupci.

Mijatovićeva je o slobodi medija i zakonskim rješenjima koja se bave ovom oblasti razgovarala sa predstavnicima institucija RS, a u planu su razgovori i sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, ministrom inostranih poslova, ministrom saobraćaja i komunikacija i predsjedavajućim oba doma parlamenta BiH.

Mijatovićeva održava i dva okrugla stola sa predstavnicima civilnog društva i medija, od kojih je jedan održan u utorak u Banjaluci.

Službeno obraćanje medijima, na kojem će Mijatovićeva izvijestiti predstavnike medija o svojoj posjeti i sastancima će biti održano u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije