Društvo

Mini haljine nikako za bal

Mini haljine nikako za bal
Mini haljine nikako za bal

Dame i gospoda koji odluče da prisustvuju prvom "Bečkom balu", koji će u Kristalnoj dvorani hotela "Bosna" u Banjaluci biti održan 14. februara, trebalo bi da obrate pažnju na dres kod koji se zahtijeva na ovom događaju.

"Prefinjenost samog događaja nalaže da i dame i gospoda odaberu prefinjenu odoru. Dame ne bi trebalo da se pojavljuju u mini suknjama, ukoliko i biraju kraću varijantu, dopuštena je haljina ili suknja koja prekriva koljena. Haljine smiju biti bez ramena i mogu da otkrivaju leđa, preporučuju se čarape, jer gole noge nisu primjerene za događaj", naveo je Darko Miloradović, organizator "Bečkog bala" u Banjaluci.

Takođe, dame će morati da obrate pažnju i na nakit i galanteriju, koji treba da budu usklađeni. Savjetuju da, što je više haljina naglašena, neophodno je manje isticati nakit i obrnuto.

"Frizura bi trebalo da bude večernja i različita od svakodnevne, preporučuje se podignuta frizura sa decentnom šminkom koja je prilagođena licu", posavjetovao je Miloradović.

Kada su u pitanju gospoda, preporučuje se dolazak u smokingu, odnosno odijelu koje će u prsnom džepu imati maramicu boje košulje.

"Čarape bi trebalo da budu crne boje i muški dio publike ne bi trebalo da na 'Bečki bal' dolazi sa ručnim satom. Umjesto njega mogu da ponesu džepni sat, koji je primjereniji ovakvom događaju", istakao je Miloradović.

On je dodao da je "Bečki bal" manifestacija koja u prvi plan stavlja kulturu, a u pozadini nosi sve predivne mogućnosti za ojačanje odnosa, s obzirom na to da okuplja sve važne delegate iz svijeta diplomatije, ekonomije, medija, politike i kulture iz Republike Srpske i Austrije.

Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 170 evra, a organizatori su najavili i da će dio sredstava biti namijenjen za humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije