Društvo

Minić i Tores razgovarali o pomoći norveških timova

Minić i Tores razgovarali o pomoći norveških timova
Minić i Tores razgovarali o pomoći norveških timova

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Savo Minić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Norveške narodne pomoći /NPA/ Oliv Tores o rješavanju problema u vezi sa deminiranjem i pomoći norveških timova za vrijeme i nakon poplava.

Minić je istakao da je norveška Vlada finansirala polovinu projekata deminiranja opštine Šamac i zahvalio norveškim timovima za pomoć tokom majskih poplava.

On je napomenuo da norveška vlada pomaže i sanaciju objekata na ovom području, za šta je izdvojeno 4 miliona evra.

Minić je rekao da je od Ministarstva pravde Srpske obaviješten da je norveška Vlada prihvatila da snosi sve troškove rekonstrukcije Suda u Šamcu i da će obezbijediti namještaj.

Toresova je rekla da je danas u Šamcu informisana o aktuelnim projektima, te istakla dobru saradnju sa opštinskim rukovodstvom.

"Mi smo ovde posvećeni rješavanju problema zaostalih mina i kada su se poplave desile na ovom području, naša obaveza je bila da pomognemo. Imamo dobru saradnju sa lokalnim vlastima, što nam pomaže da radimo dobro i doprinosimo u rekonstrukciji i pomoći", dodala je Toresova.

Ona je istakla da su timovi NPA u BiH sada vodeći u projektima deminiranja i obnove.

Toresova je dodala da će NPA ostati na ovim prostorima radi definisanja prioriteta deminiranja za naredni period, koje će raditi u saradnji sa lokalnim zajednicama i civilnim društvom.

Norveška Vlada je 1997. pomogla izgradnju Osnovne škole u Šamcu.

Norveški timovi prisutni su na ovom području nekoliko godina u rješavanju problema oko deminiranja, pomoći za vrijeme i nakon poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije