Društvo

Ministar posjetio Ronilački klub Buk

BANjALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je tokom današnje posjete Ronilačkom klubu "Buk" u Banjaluci da društvo mora da povede računa o ovom i sličnim klubovima, koji su uvijek tu kada treba pomoći građanima.

On je podsjeti da je "Buk", ali i neki drugi klubovi kao što su "Panteri" iz Bijeljine, te trebinjski vatrogasci, uvijek bili tu kada je bilo potrebe za njihovom pomoći, kao što je bio slučaj prilikom spašavanja građana za vrijeme poplava, a uvjeren je da će tako biti i dalje. 

Čađo se zahvalio članovima "Buka" na intervencijama i pomoći u spašavanju građana i imovine.

Ministar je danas posjetio   prostorije Kluba "Buk" i razgovorao sa njegovim rukovodstvom o pripremama  za predstojeću vježbu civilne zaštite u Zagrebu, na kojem će članovi ovog kluba predstavljati Republiku Srpsku.

On je rekao novinarima da MUP Republike Srpske u ovoj godini kroz zakonodavnu aktivnost posebnu pažnju posvećuje ukupnoj bezbjednosti građana, napominjući da je u završnoj fazi izrada prijedloga zakona o zaštiti od požara i zakona o zaštiti i spašavanju.

 Predsjednik Ronilačkog kluba "Buk" Borislav Trninić rekao je da se pripremaju za međunarodnu vježbu civilne zaštite u Zagrebu na jezeru Jarun, koja će biti održana  od 21. do 25. maja, a današnji sastanak su iskoristili da ministru unutrašnjih poslova predstave aktivnosti i uslove rade.

"Nadam se još boljoj saradnji sa MUP-om Republike Srpske s obzirom na naše planove da na prostoru gdje se sada nalazi Ronilački klub žBukž izgradimo regionalni centar za obuku i spašavanje na vodi i pod vodom", istakao je Trninić.

One je podsjetio da je Ronilački klub "Buk" učestvovao u spašavanju građana za vrijeme poplava u Čelincu, Derventi i Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije