Društvo

Mitrović: Ogrevno drvo na rate

Mitrović: Ogrevno drvo na rate
Mitrović: Ogrevno drvo na rate

BANJALUKA - Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske potpisala je Protokol sa Javnim preduzećem "Šume Republike Srpske" o isporuci ogrevnog drveta po važećem cjenovniku uz mogućnost odgođenog plaćanja na šest rata, izjavio je predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.

"Strane su se obavezele da će omogućiti zaključivanje pojedinačnih ugovora o isporuci ogrevnog drveta i u skladu s tim njegovo preuzimanje, uz garanciju količine i kvalitet", pojasnio je Mitrović.

On je rekao da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite garant naplate, dok se Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila obavezuje da će obezbijediti uplatu ogrevnog drveta sa početkom isporuke u ovoj godini.

U Banjaluci je 24. aprila potpisan protokol o isporuci ogrevnog drveta boračkim organizacijama Republike Srpske za ovu godinu.

Protokol sa Javnim preduzećem "Šume Republike Srpske" potpisali su Boračka organizacija Republike Srpske, Udruženje penzionera, Republička organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Potpisnici protokola obavezuju se da će omogućiti zaključivanje pojedinačnih ugovora o isporuci ogrevnog drveta između JP "Šume Srpske" i navedenih organizacija i udruženja za 2015. godinu.

Precizne količine ogrevnog drveta i kvalitet regulisaće se pojedinačnim ugovorima šumskih gazdinstava i navedenih organizacija i udruženja.

Isporuka ogrevnog drveta vršiće se po važećem cjenovniku JP "Šume Republike Srpske" u momentu zaključenja pojedinačnih ugovora.

Praksa potpisivanja protokola između preduzeća "Šume Republike Srpske" i navedenih organizacija i udruženja traje od 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije