Društvo

Mitrović: Uputili smo zahtjev MUP-u za održavanje protesta u Sarajevu

Mitrović: Uputili smo zahtjev MUP-u za održavanje protesta u Sarajevu
Mitrović: Uputili smo zahtjev MUP-u za održavanje protesta u Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajeva zahtjev za odobrenje održavanja protesta pred zgradom Tužilaštva BiH u ponedjeljak, 3. oktobra, zbog poziva Tužilaštva na saslušanje predsjednika Srpske Milorada Dodika u vezi sa održavanjem referenduma o Danu Republike.

"Mi smo najmanje 72 časa prije određenog datuma uputili zahtjev, kako je zakonom predviđeno, i očekujemo pozitivan odgovor. Na ovaj način želimo da iskažemo naše nezadovoljstvo jer je pozvan predsjednik Republike Srpske na saslušanje u vezi sa referendumom. Smatram da je to ispolitizovana tema, da nema svrhe, da je samo 'dolivanje ulja na vatru' i da neće doprinijeti smirivanju političke situacije", rekao je predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Iako je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče pozvao građane Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH, Mitrović kaže da poštuju njegov savjet i preporuku, dodavši da od predsjednika nisu tražili savjet hoće li organizovati protestni skup.

"Smatramo da su naši motivi i emocije sasvim drugačiji od predsjednika Republike Srpske. Za nas je uvreda to što je on pozvan na takvo jedno sramno saslušanje", rekao je Mitrović.

Protestni skup ispred zgrade Tužilaštva BiH planiran je u 11.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije