Društvo

Mitrović očekuje dodatna sredstva za samozapošljavanje djece poginulih boraca

Mitrović očekuje dodatna sredstva za samozapošljavanje djece poginulih boraca
Mitrović očekuje dodatna sredstva za samozapošljavanje djece poginulih boraca

BANJALUKA - Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović očekuje da će Vlada Srpske uskoro odobriti dodatnih 600.000 KM za samozapošljavanje 77 djece poginulih boraca.

Mitrović je Srni rekao da je obezbjeđivanjem sredstava od milion KM za samozapošljavanje djece poginulih boraca planirano da se zaposli 125 djece, ali da ih je prijavljeno još 77 koji nisu ušli u prvi krug, a ispunjavaju uslove.

"Došlo je do nekog nesporazuma i ishitrenosti Zavoda za zapošljavanje koji su neprimjereno i netačno obavijestili djecu poginulih i nestalih tako da su ona shvatila da se odbijaju od mogućnosti da mogu dobiti sredstva. Vlada je planirala da obezbijedi dopunska sredstva i da sva djeca budu obuhvaćena", istakao je Mitrović.

On je podsjetio da je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prilikom dodjele odlikovanja dao uvjeravanja da će u oktobru biti obezbijeđena ta sredstva.

"Neću da vjerujem da je to neko pokušao namjerno diskreditovati i da sada u predizbornoj kampanji stvara dodatne tenzije da djeca steknu pogrešan utisak o vjerodostojnosti ovog programa koji već tri godine uspješno provodimo", rekao je Mitrović.

On je zaključio da je do sada kroz ovaj projekat na stotine djece poginulih i nestalih zaposleno, te se nada da će ovaj humani socijalni projekat trajati dok ima zainteresovanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije