Društvo

Mještani Petrovog Polja protestvuju zbog kamenoloma

Mještani Petrovog Polja protestvuju zbog kamenoloma
Mještani Petrovog Polja protestvuju zbog kamenoloma

TREBINJE - Mještani sela Čičevo iz Mjesne zajednice Petrovo Polje kod Trebinja protestovali su zbog ponovnog pokretanja radova na kamenolomu u vlasništvu firme BTS Mediteran - porodice Lučić iz Trebinja, a koji bi trebao da se otvori nadomak njihovog sela, u blizini Gradske deponije Obodina, čime će, kako tvrde, selo biti uništeno, a mještani se raseliti.

„Kada prašina prekrije naše povrtnjake, usjeve, travu kojom se napasa naša stoka i svo ljekovito bilje sa koga med uzimaju naše pčele - svega toga će nestati, pa će se selo raseliti i nestati sav mladi živalj našeg sela“, kaže mještanin Dragan Miladinović. 

Njegov komšija Dražen Marić kaže da od 2007. godine oni protestuju protiv ovog kamenoloma i da su tada uspjeli osporiti radove i dokazati da Lučići nisu imali potrebnu dokumentaciju, ali da je sada dokumentacija izdata u Vladi RS zbog obećanja predsjednika trebinjskog NDP-a Slobodana Šarabe koji je, navodno, dogovorio sa odgovornim u Vladi RS da će glasovi njegovih simpatizera biti dati SNSD-u u zamjenu za dozvolu za rad.

„Jutros su počeli radovi, a ako se nastavi sa radom, mi ćemo svojim poljoprivrednim mašinama prerpriječiti njima put, jer nama ovdje nema života kada prašina krene, s obzirom da se i škola nalazi na svega oko kilometar vazdušne linije odavde“, dodaje Marić, negodujući što predsjednik njihove Mjesne zajednice sada nije sa njima, iako su ranije bili zajedno.

Vlasnici BTS Mediterana, porodica Lučić, međutim, tvrdi da imaju svu potrebnu dokumentaciju, da je jutros bila i inspekcija, da su im oni pokazali papire i dozvolili da nastave da rade.

Slobodan Šaraba je potvrdio svoje rodbinske veze sa Lučićima i naveo da su oni već punih 12 godina vlasnici ovog kamenoloma, ali da ovdje nikada nisu počeli radovi upravo zbog protesta mještana, iako su na to imali zakonsko pravo i svu potrebnu papirologiju dobijenu u zakonskoj proceduri, dok je naveden optužbe o njegovom dogovoru sa odgovornim u Vladi RS odlučno odbacio i nazvao notornim lažima...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije