Društvo

Mještani Prisoja odsječeni od svijeta

Mještani Prisoja  odsječeni od svijeta
Mještani Prisoja odsječeni od svijeta

PRNJAVOR - Mještani naselja Prisoje, koje pripada opštini Prnjavor, ostali su u avgustovskim poplavama bez mosta koji je glavna komunikacija ovog sela sa ostatkom opštine, pa apeluju na lokalne vlasti da im izađu u susret i izgrade novi.

Most na rijeci Ukrini, koji mještani zovu i "Ćuća", pretrpio je velika oštećenja u majskim poplavama, a u avgustovskim je totalno uništen.

"Most je nama mještanima bitan, jer je glavna putna komunikacija sa opštinom i zato što idući preko njega imamo 20 kilometara puta do opštine, a kada idemo mimo njega, zaobilaznim putem idemo 40 kilometara", kazao nam je Tomislav Peulić, mještanin.

Kako nam je pojasnio, na području ove mjesne zajednice postoje četiri mosta u krugu od dva kilometra, a nijedan nije u idealnom stanju.

"Imamo dva na glavnoj putnoj komunikaciji i dva koja vode za zaseoke. Most za zaselak Čavka, u kojem imamo oko 30 domaćinstava i lokalno groblje, uništen je, dok je za zaselak Peulići oštećen, ali je zasad u funkciji", kazao je Peulić.

Kazao je i kako je Ukrina u posljednjim poplavama bila najviša od kada i najstariji mještani pamte, a prvi put je voda ušla u kuće ljudima.

"Molimo opštinu da nam izađe u susret, jer mi nemamo ni moći ni sredstava da sebi izgradimo novi most", poručuju mještani Prisoja, u kojima u 120 domaćinstava živi oko 300 stanovnika.

Iz opštine Prnjavor su rekli kako će se maksimalno uključiti u rješavanje ovog problema, te kako bi prvi rezultati mogli biti vidljivi u narednom periodu.

"Od nadležne republičke javne ustanove 'Vode Srpske' očekujemo da će veoma brzo reagovati da u kratkom roku bude izgrađen novi ili saniran postojeći most, ako je to moguće", poručili su iz ove opštine i dodali kako je šteta na infrastrukturi oko četiri miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije