Društvo

Mjestimično smanjena vidljivost

BANJALUKA - U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH vozi se po pretežno suvim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost u jutarnjim časovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Od danas pa do 26. jula, od 9.00 do 18.00 časova, na magistralnom putu M-16 dionica Kranovac - Crna Rijeka, lokalitet kanjon Tijesno, zbog izvođenja geotehničkih bušotina radi izrade projekta zaštite kanjona saobraćaće se naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je zbog odrona na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Jednom trakom, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu R-433, dionica Zeleni Jadar - Srebrenica, zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova.

I dalje je u prekidu saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje -Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje - Jažići - Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj, zbog rekonstrukcije kolovoza saobraća se jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled, te na regionalnim putnim pravcima Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača.

Saobraćaj je još obustavljen na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka -Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Klašnice - Čatrnja, u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćanja, tako da se na mjestu radova saobraća jednom kolovoznom trakom.

U toku su radovi, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac - Mitrovići zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćanja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu Srbac - entitetska granica /Križ/, u mjestu Vijaka, opština Prnjavor.

Auto-moto savez Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja pokrenuo je preventivnu kampanju "Oduzmi gas, a ne život", s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine. Predviđeno je da kampanja traje do 22. avgusta.

Na dionicama magistralnih puteva Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla - Bijeljina, u mjestu Seljublje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Livno - Glamoč, u naselju Koričine, svakodnevno od 8.00 do 14.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije